dissabte, 1 de desembre del 2018

Glosses per la vida quotidiana


Hem de ser testimonis de la veritat, en tot moment i en tot lloc. Això crea incomoditats perquè hi ha moltes persones que no volen conèixer la veritat. Però nosaltres hem de saber proclamar la veritat fins i tot allí on fer-ho resulta incòmode. “Se us enduran detinguts, us perseguiran, us conduiran a les sinagogues o a les presons, us presentaran als tribunals dels reis o als governadors, acusats de portar el meu nom. Serà una ocasió donar testimoni” (Lc 21, 12-13)

No podem perdre l’esperança. Per més que les circumstàncies la semblin nega hem de treballar per ella. No podem endurir el cor i donar-nos per vençuts. Creure en l’esperança ens salva interiorment i ens obre el cor a creure que les adversitats no són definitives. “Alceu el cap ben alt perquè molt aviat sereu alliberats” (Lc 21,28)

El seguiment de la causa de Jesús és la resposta a una crida. Algunes persones l’han sentit i decideixen fer el camí proposat. És una resposta personal que comporta una nova relació amb els aquells a qui m’envia. Aquesta crida canvia la vida i ens obre a estimar a les altres persones en plenitud. «Veniu amb mi i us faré pescador d’homes» Immediatament abandonaren les xarxes i se n’anaren amb ell” (Mt 4,18-20)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada