divendres, 28 de juny del 2019

Glosses per la vida quotidiana

Cada persona hem de ser testimonis de les nostres creences. Hem de testimoniar allí on visquem, en el nostre treball i en les nostres relaciones amb les altres persones. Ho hem de fer-ho sempre, fins i tot quan tot sembla que estigui en contra i sigui hostil a les nostres creences. “Déu envià un home que es deia Joan. Vingué a donar testimoni de la Llum, i a preparar un poble per acollir el Senyor” (Jn 1,6-7, Lc 1,17)

Cada religió té una sentència que resumeix sintèticament com hauria de ser el comportament desitjable de les persones. En el cristianisme, l’amor als altres és la gran síntesi del seus principis fonamentals i ens orienta sobre com ens hem de comportar amb els altres ¿Què hem fer? La resposta és senzilla: no fer-los el que no volem que ens facin a nosaltres. “Feu als altres tot allò que voleu que ells us facin; aquest és el resum de la Llei i els Profetes” (Mt 6, 12)


Les persones hem de ser coherents i dir el que pensem, així com el nostre pensament ha d’estar en consonància amb les nostres creences i els principis que ens sostenen. Les aparences enganyen, tot i que poden ajudar a entendre com són les persones, l’important és el que es fa i com s’actua. “Guardeu-vos dels falsos profetes, que vénen a vosaltres disfressats d'ovella, però per dintre són llops rapaços. Pels seus fruits els coneixereu”. (Mt 7,15-16)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada