dissabte, 20 de gener del 2018

Glosses per la vida quotidiana

El rigorisme anul·la l’esperit, empresona la llibertat i insensibilitza a l’acolliment de les persones. L’excés de zel en relació a la norma gaudi plenament dels dons de la vida. La preocupació desmesurada per no contravenir les normes pots bloquejar la nostra capacitat d’estimar. Què s’ha de fer en dissabte, fer el bé o deixar de fer-lo, salvar una vida o deixar-la perdre?. (Mc 3,4)

La mort és la gran certesa de la nostra vida. Sabem que succeirà, però no sabem el moment. Però aquesta incertesa no ens ha de neguitejar ni empresonar el nostre esperit Hem d’obrir el nostre cor perquè la vida tingui més força que la mort. Jesucrist, el nostre salvador, ha desposseït la mort del poder que tenia i, amb la Bona Nova de l’evangeli, ha fet resplendir la llum de la vida..(2Tm 1,10)


El món està convuls. Hi ha conflictes arreu i no es veuen signes d’esperança. La societat està solcada de tensions que generen incomprensions i enfrontaments. Els mitjans de comunicació ens fan presents constantment aquest clima de crispació. Necessitem pau, aprendre a viure conjuntament, trobar allò que ens uneix i saber respectar-nos. Nosaltres ens ha encomanat el missatge de la reconciliació.(2Co 5,19)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada