divendres, 26 de gener del 2018

Glosses per la vida quotidiana


Molts dels problemes de la nostra societat tenen el seu origen en el cor de les persones. Les actituds egoistes, la insolidaritat dels individus, la duresa de cor al patiment de moltes persones, l’absència d’amor en les relacions humanes són algunes de les raons que poden explicar les dificultats per humanitzar la societat. Cal una conversió de cor per canviar d’actituds i tenir un món més just i fratern. Ha arribat l’hora i el Regne de Déu és a prop. Convertiu-vos i creieu en la Bona Nova (Mc 1, 14)

Els cristians tenim una missió prioritària: lluitar contra la marginació, i l’exclusió, i les injustícies que oprimeixen i anul·len la dignitat humana. Aquesta missió demana estimar a fons i sense límits, amb tendresa i generositat, a tothom. L’Esperit del Senyor reposa sobre meu. Ell m’ha ungit per portar la Bona Nova als desvalguts. (Lc 4,18)

Moltes persones escoltem bones i assenyades paraules, però actuem com sinó les haguéssim sentit. Per acollir la paraula no importa tan entendre sinó deixar que fructifiqui en el cor i transformi les nostres vides. La paraula de Déu és un regal gratuït que hem de cuidar i estimar. Els altres són els de la llavor sembrada enmig dels cards; aquests són els qui escolten la paraula, però les preocupacions d'aquest món, la seducció de les riqueses i les altres cobejances els envaeixen i arriben a ofegar-la; per això no dóna fruit. (Mc 4, 18-19)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada