dijous, 25 de gener del 2018

SSS


Les sigles SSS poden significar vàries coses. SSS és el títol d’un àlbum del grup Sopa de Cabra i també és l’acrònim de sistema de la seguretat social de molts països. També era una marca de velomotors dels anys 40 del segle passat o és l’onomatopeia que vol dir silenci. Si suprimim una s, ens quedaria SS que és l’acrònim dels grups de protecció del partit nazi alemany que després evolucionaren a una guàrdia pretoriana o un exèrcit paral·lel al professional. Però en el context nostre, SSS només pot dir una sola cosa: Soraya Sainz de Santa Maria. La vicepresident del govern espanyol, últimament més continguda sota unes ulleres cada cop més fashion. La nostra SSS ha parlat avui per tornar a amenaçar a més de dos milions de catalans que votarem perquè Carles Puigdemont fos president de la Generalitat.

Davant els arguments d’avui de la senyora SSS cal dir prou. Si cal repetir-ho setanta vegades prou, ben segur ho faré; però després cal que tots actuem decididament perquè els diputats del Parlament de Catalunya puguin votar el candidat proposat pel president del Parlament. El diputat Carles Puigdemont adquirí plenament els seus drets com a diputat juntament amb la resta dels membres del Parlament, sense cap objecció per part de ningú. Entre els drets adquirits, hi ha el dret d’optar a la investidura i la immunitat parlamentària. Si aquest és el seu dret perquè ara la senyora SSS diu que ho impediran. El PP-PSOE, que amb això, com en altres qüestions, van de bracet, van permetre les eleccions catalanes pensant que guanyarien els seus. Però com que això no ha passat, ara s’han revoltat i volen impedir que pugui fer-se realitat la voluntat dels electors catalans. Només els totalitaris van en contra de la voluntat de les urnes. En alguns casos peguen i espanten per impedir el vot, i en altres no accepten els resultats de les eleccions.

La senyora la senyora SSS hauria d’explicar si ara resulta que Carles Pugidemont no pot ser candidat a president. Si això és així ¿per què podia ser, doncs, candidat a diputat? Si qualsevol diputat pot ser president, aleshores haurien d’haver impedit que Carles Puigdemont es presentés a les eleccions. ¿O resulta que només podia ser diputat amb la condició que perdés?, com he llegit en una encertada piulada. Dona la impressió que la senyora SSS quan no li agraden les tirades dels daus, agafa una emprenyada monumental i aixeca el tauler. Quan això li passa a un polític, el que ha de fer és plegar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada