dimecres, 2 d’octubre del 2019

El difícil però possible camí cap el perdó i la reconciliació


Durant els propers post publicaré un resum de l’article de Roger Burggraeve “El difícil però possible camí cap el perdó i la reconciliació” publicat a Selecciones de Teologia nº 58, Gener-Març 2019.. L’autor és doctor en teologia moral, professor de la Facultat de Teologia y Estudis Religiosos de la Katholieke Universiteit demLovaina (Bèlgica). És especialista en el pensament ètic i religiós d’E. Lévinas.

En el nostre temps, amb la seva creixent tolerància zero cap al mal infligit, a l'abús de poder i la injustícia, el perdó i la reconciliació es tornen progressivament més importants. Alhora, no són ben entesos com a conceptes. Aquest article vol descriure què implica el perdó entre les persones i, especialment, com funciona. Per tant, vam començar traçant el que el perdó no és, és a dir, les coses de les que ha de ser distingit si es volen evitar malentesos i discussions fútils.

A continuació, desenvolupem les condicions essencials del camí cap a un genuí perdó interpersonal: reconèixer i compartir el mal infligit; jutjar i rectificar la injustícia infligida; aprendre a mirar de manera diferent el culpable; i finalment (però no per això de menor importància), descobrir el poder alliberador del perdó. Sense oblidar la 'condicionalitat' del perdó (és a dir, la confessió, restauració i purificació), també il·lustrem el seu caràcter incondicional. Això ens permet concloure amb una perspectiva del perdó de Déu i de la reconciliació religiosa.

(continua)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada