diumenge, 27 d’octubre del 2019

Pregàries per acompanyar la setmana II


La pregària és l’exercitació espiritual per excel·lència. L’objectiu d’aquest recull de textos és ajudar a mantenir el clima de pregària durant tot el dia. Presento una selecció de pregàries molt més personals. Són fragments de salms o altres textos bíblics que dia darrera dia són repetits en la pregària de la Litúrgia de les Hores. La selecció és íntima i reflexa l’estat d’ànim o la crida que la lectura de cada text em suggereix. Poden ser un bon complement per pregar al llarg de la setmana. Es proposa un petit text bíblic per cada dia el qual pot ser rumiat per interioritzar-lo i trobar el seu sentit en la vida quotidiana.

Dilluns “ Portals, alceu les llindes; engrandiu-vos, portalades eternes, que ha d'entrar el rei de la glòria!” (Sl 24,7)

Dimarts “Que sigui beneït Déu, que viu eternament, que sigui beneït el seu regne. Ell castiga i es compadeix: fa baixar al país dels morts, al fons de la terra, i fa sortir d'aquella gran perdició” (Tb 13,2)

Dimecres “Si retorneu a ell de tot cor i amb tota l'ànima i obreu davant seu amb sinceritat, ell tornarà a vosaltres i mai més no us amagarà la mirada” (Tb 13,6)

Dijous “Convertiu-vos, pecadors, feu el bé, que és agradable als seus ulls: qui sap si us tractarà amb benevolència i es compadirà de vosaltres” (Tb 13,8b)

Divendres “Perquè la paraula del Senyor és sincera, es manté fidel en tot el que fa. Estima el dret i la justícia, la terra és plena del seu amor.” (Sl 33,4-5)

Dissabte “El Senyor desfà els plans de les nacions, tira a terra els propòsits dels pobles; però els plans del Senyor persisteixen, manté per sempre els propòsits del seu cor” (Sl 33,10-11)

Diumenge “Feliç la nació que té el Senyor per Déu, feliç el poble que ell ha escollit per heretat! El Senyor guaita des del cel observant un per un tots els homes” (Sl 33,12-13)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada