divendres, 4 d’octubre del 2019

Glosses per la vida quotidiana


Les persones que fan el bé, siguin de la nostra colla o no, mereixen el màxim respecte. Elles són testimonis de vida que hem de valorar i agrair. Aquestes persones ensenyen quin és el camí a seguir. Només ens cal saber-les descobrir. “Els deixebles començaren a rumiar quin d'ells era el més important”. (Lc 9,46)

Sovint som massa intransigents amb aquells que no pensen com nosaltres. Volem envoltar-nos d’una uniformitat destructora de la diversitat. Hi ha moments que la societat, tot i ser molt plural, tendeix a afavorir el pensament únic i rebutjar el diàleg. Hem de ser dialogants i respectuosos amb les diferències. “Els deixebles Jaume i Joan van dir-li: Senyor, ¿vols que diguem que baixi foc del cel i els consumeixi? Però Jesús es va girar i els renyà” (Lc 9, 54-55).

Hem de saber relativitzar les nostre seguretats i assumir que som febles i vulnerables a molts esdeveniments. Per més sòlids que ens sentim, en realitat necessitem l’acolliment i companyia dels altres. Hem de saber ser senzills i deixar de banda els càlculs interessats, i reconèixer que necessitem la misericòrdia de l’amor. “El qui es faci petit com aquest infant és el més important en el Regne del cel. I qui acull un infant com aquest en nom meu, m'acull a mi” (Mt 18,4-5).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada