divendres, 6 de desembre del 2019

Glosses per la vida quotidiana


Les paraules de salutació: “pau i bé” expressen l'ideal franciscà per fer el món més fratern i habitable. Aquest ideal és tota una manifestació d’intencions suficient per ordenar els nostres comportaments. Si fóssim coherents amb aquest ideal el món seria més humà i habitable.

Per amor dels meus germans i els meus amics,
deixeu-me dir: «Que hi hagi pau dintre teu!»
Per la casa del Senyor, el nostre Déu,
et desitjo el benestar.

(Salm 122, 8-9)

La cultura majoritària del nostre temps confia la felicitat al consum de bens, i fins i tot, les persones formem part de la cadena d’aquest consum sense fi. Hi ha una exaltació de la riquesa enfront dels valors que són més sòlids per sostenir l’existència humana Hem de saber obrir els ulls a la joia de viure a partir de les petites meravelles que tenim cada dia davant nostre. “T'enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos” (Lc 10,21)

Si compartim, multipliquem el valor de les coses. Enfront l’egoisme o l’exaltació a la individualitat, hem de proposar sortir de les seguretats personals i compartir. La solidaritat genera riquesa i dóna benestar interior. Cada dia tenim moltes oportunitats per comprovar-ho. “Els deixebles li diuen: - D'on traurem en despoblat el pa que cal per a alimentar tanta gent?. Jesús els pregunta: - Quants pans teniu? Ells li responen: - Set, i uns quants peixos. Llavors Jesús va manar que la gent s'assegués a terra, prengué els set pans i els peixos, digué l'acció de gràcies, els partí, en donava als deixebles, i els deixebles en donaven a la gent” (Mt 15,33-36)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada