dilluns, 1 de juny de 2020

Recull de pregàries personals


La pregària és l’exercitació espiritual per excel•lència. L’objectiu d’aquest recull de textos és ajudar a mantenir el clima de pregària durant tot el dia. Ara, amb la mateixa intenció que vaig iniciar el recull de pregàries proposat pel monjo de Montserrat, pare Miquel Estradé , presento una selecció de pregàries molt més personals. Són fragments de salms o altres textos bíblics que dia darrera dia són repetits en la pregària de la Litúrgia de les Hores. La selecció és íntima i reflexa l’estat d’ànim o la crida que la lectura de cada text em suggereix. Alguns textos són pregàries directes, altres aporten petits moments de transcendència que ajuden a avançar en el dia a dia.

2 juny “Més val emparar-se en el Senyor que posar confiança en els homes. és val emparar-se en el Senyor que fiar-se dels poderosos” (118,8-9)

3 juny “Senyor, jo t'invoco, no tardis a venir; així que et crido, escolta el meu clam.” (Sl 141,1)

4 juny ““Guarda'm el cor, que no es decanti a res de mal, a cometre cap mena d'injustícia al costat d'amics de males arts: no vull compartir els seus menjars seductors” (Sl 141,4).

5 juny ““Senyor, Déu meu, a tu giro els meus ulls, en tu em refugio, no em deixis morir. Guarda'm dels qui em paren un llaç, dels enganys dels qui van amb males arts. Que l'injust caigui en les seves pròpies trampes, però que jo pugui seguir camí enllà!” (Sl 141,8-10)

6 juny ““El meu esperit se sent rendit, però tu saps per on camino; m'han amagat un llaç al lloc per on passava.” (Sl 142, 4)

7 juny “Escolta atentament el meu clam, perquè he quedat desemparat. Allibera'm dels meus perseguidors, homes més forts que no pas jo” (Sl 142,7).

8 juny “Del Senyor em ve la força i el triomf, és ell qui m'ha salvat.”( Sl 118,14)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada