dimarts, 25 de desembre del 2012

El nostre pessebre


Aquest any he fet el pessebre amb les figures de quan jo era petit. No l’he fet sol, m’ha ajudat amb molta cura la Roser. Era el primer pessebre que fèiem junts. En la seva construcció, hi havia també una petita intensitat teològica. Cada figura adquiria sentit en relació al conjunt del pessebre. Tot estava centrat en que les figures, i les mirades, anessin i es centressin en la cova on es produïa el misteri del naixement de Jesús. A mesura que anàvem fent el pessebre tot adquiria una dimensió de lloança i també d’afirmació d’una tradició que dóna sentit a la nostra identitat.

Hem volgut fer el pessebre en el lloc central de la casa perquè tothom el vegi. És un gran pessebre, fins i tot té unes llums que són estels i una paret amb un paper que representa el cel. Amb aquest pessebre dos adults hem connectat amb els records del Nadal de la infantessa. Els nostres records de Nadal són records càlids. Cert que el Nadal és la gran festa cristiana de l’esperança. Jesús és nat i serà el Messies salvador, però el Nadal sempre té un punt de melangia perquè és el record intens dels absents. Cada anys masses. És aquest punt de melancolia que el Nadal evoca, mentre ens crida a mirar endavant.

Aquesta realitat no ens ha de enterbolir els sentiments del dia de Nadal. Aquest és un dia radiant que il·lumina tota foscor. Ens ha vingut un sol que ve del cel per il·luminar els que viuen a la fosca. El dia de Nadal és llum radiant que il·lumina tota foscor. També és el dia en que l’olor de la sopa i el flaire del pollastre rostit es barregen amb les nadales que acompanyen el matí. És el dia de les neules, els torrons i el cava. Dia de festa i joia a desdir. Nadal es esperança de retrobar-nos i de creure que cadascú pot fer que cada dia sigui una mica Nadal. Per tot això, reivindico el Nadal cristià. El Nadal celebrat amb humilitat i amb l’esperança dels que tot ho esperen. Perquè el Jesús de Natzaret nascut a Betlem ens ha ensenyat el rostre de la compassió. I tota la seva vida és un convit a estimar i assumir la sort dels demés. Aquest és el nostre Nadal. És el Nadal que recrea de nou que avui ens ha nascut el Salvador, que és el Messies el Senyor. Bon Nadal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada