dilluns, 10 de desembre del 2012

No cal jugar-se la política a daus


Es prou sabut que Eisntein afirmà que “no puc arribar a creure que Déu jugui als daus amb l'univers”, espero que els polítics catalans tampoc ho facin amb el futur de Catalunya. La societat catalana es troba davant d’un futur ple de preguntes i interrogants, i una crisi econòmica que és font d’injustícies i debilita la cohesió social. Davant d’aquesta situació ¿què esperen els ciutadans?, ¿quina és la lògica política que hauria de prevaldre ara?. Sincerament, crec que la raó política imperant impedeix tenir l’amplitud de mires suficient per encertar en la resposta correcta. Les dinàmiques polítiques centrades en el manteniment d’un status quo  no ajuda a tenir una amplitud de mires.



La profunditat de la crisi present obliga a situar-se en un altre pla diferent de l’emprat fins ara. Considero que cal situar-se fora de la lògic política imperant i des d’una certa intempèrie de jocs del poder polític cercar la millor resposta. ¿Quina pot ser aquesta nova perspectiva?. Reunir en el govern vertaders polítics competents pels seus coneixements de la situació, de trobar les alternatives que permeten donar resposta a les urgències polítiques, econòmiques i socials del moments. Calen homes i dones preparats amb la força del convenciment i honestedat per liderar la transformació de la societat catalana i confiar que l’administració de les institucions serà capaç de dur-ho a terme. Un nou govern no ha de comportar canvis administratius a l’estil de les antigues cessanties.

Aquestes governants, no necessàriament han de ser militants destacats de cap partit o estar fora de la lògica partidista, això importa poc. Han de ser persones que es moguin per una altra lògica. La seva motivació ha de ser ètica i guiada per valors morals. Haurien de ser individus que situïn el seu compromís ètic per davant dels seus interessos particulars. Aquesta generositat ha de transformar-se en lideratge polític que aporti confiança als ciutadans de Catalunya de que es poden vèncer les dificultats que impedeixen progressar de forma justa i equitativa. Calen uns dirigents polítics nous, que probablement no han de sortir de la pedrera política tradicional, sinó d’aquells àmbits polítics, socials i econòmics on es coneix la realitat del país i s’han teixit futurs esperançats. Aquestes persones existeixen. Tots en sabem alguns noms. El que cal és que siguin cridats i convidats a formar part del nou govern de Catalunya per qui ha guanyat les darreres eleccions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada