dijous, 27 de març del 2014

La lesió de Valdés i Catalunya Ràdio

La fatal lesió de Valdés, quina mala sort ha tingut l’excel·lent porter blaugrana, provocà tota mena de comentaris entre les persones que retransmetien el partit. Varen sorprendre negativament les paraules que vaig escoltar en un dels comentaristes de Catalunya Ràdio, sempre florits i barroc en les seves retransmissions, així com l’actitud dels seus companys de retransmissió. Tothom havia vista la lesió del porter del Barça i, tot i que encara no se’n sabia l’abast, es temia que podia ser molt greu.

Al començament de la segona part del partit identificaren que Iniesta havia estat substituït per un altre jugador. Ràpidament tot foren especulacions sobre aquest canvi, desentenent-se del que estava passant en el camp, per la qual cosa, l’oient no sabia que estava passant en el joc. Cada un dels periodistes que retransmetien el partit feren les seves conjetures, fins que una persona comentà que probablement Iniesta s’havia quedat al vestidor fent costat al seu gran amic Víctor Valdés per consolar-lo i fer-li companyia.


Davant aquest comentari un altre comentarista, prou conegut perquè també surt a TV3, prengué la paraula ràpidament per sentenciar que si això és el que havia fet Iniesta era una actitud perillosa, que no havia d’haver-ho fet perquè el Barça s’estava jugant la lliga de futbol en aquest partit. Ningú va rebatre aquesta opinió. El silenci dels altres comentaristes entenc que significava assentiment a aquestes paraules. Em vaig indignar amb aquest comentari. Si Iniesta no havia sortit a la segona part perquè estava consolant a Valdés ho vaig trobar molt humà i digne de tot elogi davant el greu infortuni del seu amic. Perquè en aquestes circumstàncies cal ordenar les prioritats i saber transmetre consol a qui ho necessita. Això és compassió i misericòrdia. Per aquest motiu vaig trobar profundament desencertat que els comentaristes esportius de Catalunya Ràdio no tinguessin la capacitat de reconèixer el valor del gest que suposadament atribuïen a Iniesta. Un medi de comunicació públic, ho comentava ahir en el meu post, ha de saber educar en valors i virtuts. Ahir Catalunya Ràdio no ho va fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada