dilluns, 17 de març del 2014

Recomanacions per majors de 60 anys. I

Un bon amic m’ha fet arribar 20 consells per la gent que passa dels 60. Com que em trobo en aquesta situació i bastanta gent del meu entorn també i els que no hi estan en camí. Trobo adient reproduir, en diversos dies, aquests consells. Començo amb els cinc primers.

Primera recomanació. És hora d'usar els diners que s’havien estalviat durant tota vida. Usar-los per vosaltres, no per a guardar perquè en gaudeixin els que no coneixen el sacrifici d'haver-ho aconseguit, generalment persones que ni tan sols són de la família. Compte: No és època d'inversions per meravelloses que semblin, aquestes només li portaran angoixes i aquesta època és per tenir molta pau i tranquil·litat.

Segona. Deixeu de preocupar-vos de la situació financera dels fills i néts, no us sentiu culpables de gastar els vostres diners en vosaltres mateixos. Probablement, vosaltres ja els veu oferir el que va ser possible en la infància i joventut com una bona educació. Ara per tant, la responsabilitat és d'ells. Tercer. Ja no és època de sostenir a ningú de la vostre família; sigueu una mica egoistes, però no usurers. Tingueu una vida saludable, sense grans esforços físics. Feu gimnàstica moderada i alimenteu-vos bé.

Quart consell. Compreu sempre el millor i mes fi, al cap i a la fi és per a vosaltres. Recordeu que en aquesta època, un objectiu clau és gastar els vostres diners, en els vostres gustos i capritxos. Després de mort els diners només generen odis i rancors. Cinquena recomanació. Res d'angoixar-se per poca cosa. A la vida tot passa, siguin els bons moments que han de ser recordats, siguin els dolents que han de ser ràpidament oblidats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada