dimarts, 2 de desembre del 2014

Ciutat d’oportunitats

Fa pocs dies, es presentà el llibre blanc Barcelona, capital d’un futur estat editat per l’ajuntament de Barcelona. He tingut l’honor d’escriure el capítol Barcelona, capital per a tothom que és una petita reflexió sobre la nova perspectiva que han de tenir comprensió del fet immigratori a la ciutat de Barcelona. L’entrada al blog és una part d’aquest article.

Barcelona ha estat de sempre una ciutat generadora d’oportunitats. Avui, el repte és traduir les potencialitats presents en la diversitat com a factors de creativitat social, econòmica i cultural a fi d’afavorir el desenvolupament humà dels barcelonins i barcelonines. Mirant el passat més recent de Barcelona s’observa que la ciutat s’ha beneficiat i s’ha enriquit en molts aspectes per la seva diversitat. Això és evident en l’àmbit econòmic. L’empenta mercantil d’alguns dels nous barcelonins ha canviat la fesomia de bastants carrers dels barris de la ciutat. Aquesta nova realitat està tenint un notable pes en el desenvolupament econòmic de la ciutat. Cal avançar en aquesta direcció. Barcelona, en exercici de la seva capitalitat, ha de saber aprofitar les aportacions creatives fetes pels diferents grups empresarials que expressen la seva diversitat intercultural de la ciutat.


La ciutat ha d’aprendre de les seves classes creatives i aprofitar l’oportunitat que representa disposar d’emprenedors, professionals i treballadors amb diferents patrons culturals de referència. La diversitat de formes de comprensió de la realitat i les diferents maneres de relacionar-s’hi aporten un canvi de perspectiva positiu que ajuda a desenvolupar la vitalitat urbana i potenciar l’encant cultural de la ciutat. Aquesta situació resulta atractiva per a persones interessades a gaudir de la diversitat i d’entorns personals i professionals oberts i dinàmics, millor adaptats a les àmplies transformacions del món global.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada