diumenge, 5 de novembre del 2017

Aliança per la democràcia


Aquest cap de setmana s’ha fet públic el manifest “Per una llista electoral unitària” qual els ciutadans s’hi poden adherir. El document ha estat una iniciativa de diverses persones en relació a les properes eleccions catalanes convocades pel govern de Madrid. Les eleccions imposades pel govern espanyol el 21-D són una oportunitat. Són una tria decisiva entre democràcia i imposició, entre partits sobiranistes i partits destructors de l’autogovern de Catalunya. Entre els partits que han donat suport al legítim govern de la Generalitat i els partits que han patrocinat l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola. El 80% de la societat catalana sempre ha volgut resoldre aquest conflicte mitjançant les urnes. El sobiranisme, amb tots els seus múltiples matisos polítics, ha abanderat aquest moviment amb radicalitat democràtica gràcies a la mobilització pacífica popular. Al davant ha tingut empre un adversari poc democràtic, trampós i fins i tot violent.

Penso que cal afrontar aquest moment decisiu de la nostra història bastint un front electoral sobiranista ampli, que vagi més enllà d’una coalició de partits amb una llista unitària i transversal que inclogui tots els sectors que volen enfrontar-se al bloc del 155. Ens cal reforçar la unitat d’acció més enllà d’unes sigles i defensar entre tots la democràcia. Cal establir una aliança per la democràcia. Cal anar plegats en aquestes eleccions, és una bona estratègia per guanyar. Certament, no hi ha cap altre objectiu pel 21D: guanyar, guanyar i guanyar. L'horitzó d'una llista cívica genera esperança. Sumar avui és multiplicar.

Per fer-ho, penso, que l’únic camí a seguir és promoure una candidatura unitària i transversal. M’agradaria que les forces polítiques que tenen en les seves mans fer-ho reflexionessin les encertades paraules del gran patriota Maurici Serrahima escrites en les seves memòries Mentrestant. Les paraules d’aquest polític pensador catòlic foren: “Quan es vol fer política de debò s'han de veure les coses en conjunt i s'ha de tenir un pensament llunyà. Això no vol dir que no el puguem aconseguir, però vol dir que ens hem d'estranyar si no ens el trobem fet, perquè no és la nostra ordinària manera de ser. El mateix podríem dir de la necessitat d'aplegar-se, d'anar junts, indispensable en la política, si es volen fer grans coses". Espero que aquestes reflexions ens ajudin entendre quin és atzucac d'aquests dies. 

Per adherir-se a la proposta d'una llista unitària a les eleccions del 21-D cliqueu aquí: llista unitària, adhesió

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada