dimarts, 12 de març del 2019

Aportacions per renovar l’esperit


El blog “Montserrat projecte de vida” promogut per un grup de monjos de Santa Maria de Montserrat publica regularment textos que ajuden a millorar la vida espiritual de les persones. Aquestes reflexions ajuden a fer possible el que ens recomana sant Pau en la seva carta als cristians de Roma: “No us emmotlleu al món present; deixeu-vos transformar i renoveu el vostre interior, perquè pugueu reconèixer quina és la voluntat de Déu, allò que és bo, agradable a ell i perfecte.” (Rm 12,2). Per això vull compartir les reflexions d’aquest grup de monjos.

“Montserrat és una comunitat amb presència significativa al cor del nostre Poble i de l’Església de Catalunya. És una comunitat que creu, tenaç en l’esperança i en la reconciliació, defensora dels drets humans i dels drets del nostre Poble, acollidora de creients i no creients, disposada al diàleg amb totes les cultures i religions”. (P. Abat Cassià Mª Just, 1926-2008)

“Déu, que és immortal, no va venir a salvar-se ell mateix, sinó a alliberar-nos, a nosaltres que érem morts”. (Sant Atanasi, bisbe, Del Llibre sobre l’encarnació del Verb, contra els arrians)

“L'ociositat és enemiga de l'ànima, i per això els germans s'han d'ocupar a unes hores determinades en el treball manual i a unes altres també ben determinades en la lectura divina”. (Del capítol seixanta-vuit de la «Regla de sant Benet», «El treball manual de cada dia»)

“La soledat del desert és santa i és sagrament de la presència de Déu, només quan acaba retornant-nos, amb un cor nou, als nostres germans, a sacrificar-nos pels germans”. (Mossèn Modest Prats, Homilies de Medinyà, pàg 150)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada