divendres, 8 de març del 2019

Glosses per la vida quotidiana


El seguiment de la causa de Jesús exigeix renunciar a qualsevol tipus de riquesa a fi de poder compartir la vida amb les altres persones. No es pot servir a Déu i als diners. Les riqueses tenen molts rostres. Poden ser de tipus econòmics, però també poden ser la posició social, privilegis i altres situacions que ens allunyen que ens distancien dels altres. “Només et falta una cosa: vés, ven tot el que tens i dóna-ho als pobres, i tindràs un tresor al cel. Després vine i segueix-me” (Mc 10,21)

S’apropa el temps de Quaresma, moment de penitència i sacrificis per ajudar a renovar l’esperit. El millor penediment que podem fer és adonar-nos que no estimem prou. Més que grans gesticulacions el que ens ajuda a renovar l’esperit és descobrir com podem millorar la nostra capacitat de fer el bé. “Seguir la Llei de Déu val tant com presentar moltes ofrenes. Obeir els manaments és com oferir un sacrifici de comunió. Ser agraït és com una ofrena de flor de farina, i fer almoina als pobres és com oferir un sacrifici de lloança. Apartar-se del mal és agradable al Senyor, apartar-se de la injustícia val tant com un sacrifici expiatori. (Sir 35,1-5)

Avui comença la Quaresma. Temps per sincerar-nos amb nosaltres mateixos i adonar-nos compte de que tenim moltes motius de penediment. No sempre estimem o fem el be, no sempre l’amor supera els egoismes personals. Així el temps quaresmal ens ajuda a demanar perdó de les nostres mancances per no tenir un cor pur. “Quan facis almoina, mira que la mà esquerra no sàpiga què fa la dreta, 4 perquè el teu gest quedi amagat, i el teu Pare, que veu el que és amagat, t'ho recompensarà.” (Mt 6,3-4)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada