dimecres, 25 de febrer del 2015

Cristians contra l’Estat Islàmic



Les notícies que arriben de Síria i Irak són cada cop més preocupants. Els mujahidins de l’Estat Islàmic segueixen atacant als cristians d’aquesta zona. Han segrestat a més de 200 cristians de ritus assiri i no han deixat d’assetjar als cristians de ritus caldeu i siríac de Mossul, Qaraqosh, la planura de Nínive i del nord d’Iraq. Poc a poc, com a resultat d’aquesta repressió, els cristians fugen d’aquests territoris. Es calcula que uns 150.000 han deixat casa seva per cercar refugi en altres llocs on poder viure la seva fe. Davant de l’actitud agressiva, exterminadora de l’Estat Islàmic, que podria rebre el qualificatiu de genocidi, si apliquem els mateixos paràmetres fets servir en ocasions similars, han aparegut respostes armades que volen combatre el fanatisme islàmic en nom del cristianisme.

Des de fa un temps existeixen diverses brigades de cristians per combatre militarment a l’Estat Islàmic en el seu territori. Un d’aquest grup són les anomenades Unitats de Protecció de la Planúria del Nínine (NPU) promogudes per Sons of Liberty organització fundada pel nord-americà Mattew Van Dyke que pretén que els cristians defensin ells mateixos els seus territoris. Les NPU tindrien entre 350 i 500 milicians sota la direcció de Gevara Zayam i es sospita que podria tenir lligams no oficials amb les autoritats nord-americanes. Un altre grup armat, el Dwekh Nawsha (que en arameu vol dir “els que es sacrifiquen”), està patrocinat per Albert Keeso Moshi asiri resident en Austràlia. Aquest grup actua en la localitat de Bakufa, a prop de Mossul

Es sospita que aquests grups podrien tenir entrenament militar sota la supervisió nord-americana. És oportú que aquest model fou l’emprat pels serveis d’intel·ligència nord-americans  en els inicis de la guerra del Vietnam i que fou molt ben narrat per Graham Green en la seva magnífica novella L’americà tranquil (The Quiet American). Els analistes identifiquen que la NPU té el suport en el Moviment Democràtic Asiri de l’Iraq i reben ajuts econòmics per la diàspora asiri d’Europa i Estats Units, així com de l’American Mesopotamian Organization. A partir d’aquestes organitzacions es recluten voluntaris, la majoria cristians que deixen els seus països d’origen, Estats Units, Austràlia, Canadà, Regne Unit, entre altres, per combatre directament el genocidi dels cristians en mans de l’Estat Islàmic. ¿Ens trobem davant d’una nova croada, encara que les coalicions siguin de persones i no d’estats?





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada