dimecres, 4 de juliol del 2018

Els volem a casa, a casa de cadascú


Ja estan aquí. Mai unes poques paraules han dit tant per molts catalans. Amb l’arribada, probablement avui, dels tres polítics que encara estan a Madrid, els dirigents del procés independentista  estaran tots ja a Catalunya. S’ha aplicat el dret. No ha estat una concessió com a conseqüència d’uns pactes no confessats. El nou govern del PSOE ha aplicat el que diu la llei en relació als presos preventius. Els que pensen el contrari, sí que entenen la justícia com un instrument al servei dels seus interessos. Si s’apliqués la justícia, aquestes persones no haurien d’estar a la presó ni un minut més. Cal reconèixer que el gest del govern socialista crea una distensió que facilitarà el diàleg entre Quim Torra i Pedro Sánchez.

Un cop a Catalunya, moltes persones volem que aquestes polítics estiguin a casa seva amb els seus veient créixer els seus fills i fent allò que molts seguim fent: lluitar democràtica i pacíficament per la independència de Catalunya. Volem justícia i és injust que estiguin processats acusats d’uns delictes que no cometeren.

El processament dels dirigents polítics catalans és una injustícia, com ha estat injusta la decisió continuada del seu empresonament preventiu. Han estat uns mesos de tracte vexatori i denigrant pels familiars. Com ho és per tots aquells presos preventius o penats que els allunyen expressament de casa seva. Com són els casos de Sandro Rossell o els presos d’ETA com proposa el Foro Social d’Euskadi i Navarra. Les normes penitenciàries legalment establertes i d'aplicació a la resta dels presos han ser igualment aplicables a totes i tots els presos. Que no hi hagi una penalització superior (un doble càstig) a l'establerta legalment per a una part dels presos i les seves famílies. Això és una mesura venjativa. L’administració de la justícia ha de ser justa com es suposa que és la justícia.

A partir d’avui veurem units en presons catalanes uns dirigents polítics independentistes mentre al carrer els seus respectius partits estan més desunits que mai. Una pena. Una vegada més la desunió traeix els ideals del catalanisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada