divendres, 27 de juliol del 2018

Glosses per la vida quotidiana


La comprensió humana és limitada per entendre i il·luminar els significats profunds de la vida. Necessitem adquirir aquella saviesa que il·lumina en la fosca.

Alceu vers ell la mirada. Us omplirà de llum,
i no haureu d'abaixar els ulls avergonyits.
Quan els pobres invoquen el Senyor,
els escolta i els salva del perill.

(Salm 33)

Hem d'aprendre a perdonar, tants cops com faci falta. Perdonar costa, però mantenir la rancúnia empobreix l'esperit i no ens allibera del nostre egoisme. “Quin déu es pot comparar amb tu, tu que perdones les culpes i passes per alt les infidelitats de la resta del teu poble, de la teva heretat? No mantens per sempre l'enuig: tu et complaus a estimar” (Mi 17,18)

L'excessiu amor a un mateix pot arribar a obcecar-nos de tal manera fins fer atendre únicament els interessos personals oblidant-nos de la situació dels altres, Per vèncer aquest egoisme, cal obrir el cor a les altres persones i estimar-los sense restriccions. “Qui vulgui ser important entre vosaltres ha de ser el vostre servidor, i qui vulgui ser el primer ha de ser el vostre esclau, com el Fill de l'home, que no ha vingut a fer-se servir, sinó a servir els altres” (Mt 20, 26-28)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada