divendres, 20 de juliol del 2018

Glosses per la vida quotidiana


Seguir la causa de Jesús comporta adoptar un estil de vida que comporta, més d’un cop incomprensió i rebuig. L’estimar, i ser coherent amb en els nostres actes, pot causar profundes diferències amb les persones més properes. Ens cal assumir que, fins i tot, els nostres actes poden ser incompresos i rebutjats per les persones que estimem. “No us penseu que he vingut a porta la pau a la terra. No he vingut a portar la pau, sinó l’espasa. He vingut a desunir el fill i el pare, la filla i la mare, la nora i la sogra” (Mt 10,34-35)

El silenci ajuda a sentir el nostre interior i contemplar el parlar de la creació. Per escoltar-nos no podem tenir el cor tancat i el sentiments adormits. Hem de sentir-nos lliures davant de moltes coses que ens empresonen, accentuen els nostres egoismes i ens fen estar cecs a la bellesa que ens envolta. No enduriu, avui, els vostres cors, escolteu la veu de Déu. (Salm 94,8ab)

La raó ens proporciona saviesa i coneixement, però el misteri de la vida es compren des del cor. A partir de la senzillesa del cor es pot descobrir el valor de la transcendència en tot allò que fem i ens passa cada dia. En cada instant de la quotidianitat és possible contemplar la revelació de l’amor que sosté i dóna sentit a la vida. Heu revelat als senzills tot això que heu amagat als savis i als entesos. (Mt 11,25)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada