diumenge, 9 de setembre del 2018

Aportacions per renovar l’esperit


El blog “Montserrat projecte de vida” promogut per un grup de monjos de Santa Maria de Montserrat publica regularment textos que ajuden a millorar la vida espiritual de les persones. Aquestes reflexions ajuden a fer possible el que ens recomana sant Pau en la seva carta als cristians de Roma: “No us emmotlleu al món present; deixeu-vos transformar i renoveu el vostre interior, perquè pugueu reconèixer quina és la voluntat de Déu, allò que és bo, agradable a ell i perfecte.” (Rm 12,2). Per això vull compartir les reflexions d’aquest grup de monjos.

“L'abat ha d'estar disposat a canviar la decisió presa, quan escoltant l'altra s'dona que l'opció que havia fet no era encertada, la qual cosa no li disminueix l'autoritat sinó que li fa créixer”.De la conferència "Sant Benet: una veu del segle VIè que parla a la societat actual" del P. Josep M. Soler, Abat de Montserrat.

L'abat ha d'escoltar el parer dels germans, fins dels més joves i l'ha de ponderar seriosament deixant-se interpel·lar per l'opinió dels altres, no pas demanant-la simplement per política”. De la conferència "Sant Benet: una veu del segle VIè que parla a la societat actual" del P. Josep M. Soler, Abat de Montserrat.

“Que pensi sempre que ha acceptat de governar ànimes, de les quals haurà de donar compte. I perquè no invoqui una possible manca de béns, recordi's que està escrit: Busqueu primer el Regne de Déu i la seva justícia, i tot això us serà donat de més a més i encara: Res no manca als qui el temen”. Del capítol segon de la Regla de Sant Benet, «Com ha de ser l'abat».


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada