divendres, 14 de setembre del 2018

Glosses per la vida quotidiana


Les lleis i les normes humanes estan fetes per ordenar la convivència, millorar les relacions humanes i facilitar el funcionament de la societat. Però, aquestes normes i lleis no són cap bé en sí mateix. Les lleis han d’orientar-se sempre a favor de l’humanització de la societat, l’enaltiment de les persones i el respecte de la seva dignitat. L’absència d’algunes d’aquestes condicions justifica la seva desobediència i la recerca d’unes noves lleis i normes. “Els fariseus i els mestres de la llei esperaven a veure si curaria en dissabte, ja que buscaven un motiu per acusar-lo”(Lc 6,6-11)

Sobretot, tinguem esperança. Confiem i serem reconfortats en la nostra espera. Tot i les dificultats, hem d’estat convençuts de la solidesa de la nostra fe. Més enllà dels infortunis del moment no podem deixar-nos prendre l’esperança. Al final, serem alliberats de tota pena i de tota esclavitud. “Perquè el Senyor estima el seu poble coronarà de triomf els humils” (Salm 149)

Hi ha moments que podem experimentar la sensació de que anem a contracorrent de la resta del món. Podem sentir-nos diferents perquè els nostres principis i virtuts es conjuguen en un verb que sembla desconegut en la gramàtica mundana. Això no vol dir que siguem rars, sinó que tenim la vida organitzada entorn a uns altres valors distints a la resta de la gent. “Ai de vosaltres, els rics: ja heu rebut el vostre consol. Ai de vosaltres, els qui ara aneu tips; vindrà el dia que passareu fam. Ai de vosaltres, els qui ara rieu: vindrà el dia que us doldreu i plorareu”(Lc 6,24-25).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada