dissabte, 29 de setembre del 2018

Glosses per la vida quotidiana


Viure d’acord amb el que creiem, els principis i valors que ens sostenen exigeixen comprensió i fermesa. No és fàcil perquè són moltes les temptacions d’abandonar-los i deixar-se emportar per la comoditat de la mundanitat. En aquests moments cal obrir el cor i acceptar que hem de ser ajudats per emprendre el camí de la vida i viure de forma coherent amb el que som.

He escollit els camins de veritat,
i he admès les vostres sentències.
Feu-me entendre la vostra llei,
que la vull guardar amb tot el cor.
Salm 118

Tenim per endavant tot un dia ple d’oportunitats per estimar, ser amables, estar atents als altres, acollir a l’estrany, mostrar-nos propers als desconeguts i moltes altres actituds que poden testimoniar el que som, el que creiem i ajudar a fer un món més humanitzat. “Doneu encert a l’obra de les nostres mans” Salm 89

Tot el que ens envolta és efímer, la majoria de coses tenen un valor relatiu i molt poques serveixen realment per fer-nos més lliures. Estem massa vinculats a aquestes coses i moltes ens impedeixen alliberar-nos efectivament de la mundanitat. Hem de saber prescindir de tot allò que ens empresona i lliga la nostra llibertat. “Si algú vol venir amb mi, que es negui ell mateix.”(Mt 16,24)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada