dimarts, 18 de setembre del 2018

La misèria moral de Ciutadans

Estic de les proclames diàries de Ciutadans fins la borla. És insuportable la seva patologia d’odi contra la majoria d’elements que vertebren la meva identitat. Tots els meus significants vitals són atacats, dia rere dia, per algun dirigent d’aquest partit, que ha fet fortuna política atacant tot allò que es català. Aquest fou el seu origen, la lluita contra la immersió lingüística, el fet diferencial català, TV3 i tot el que es mogui sota la sospita de catalanisme, i continuen amb aquesta dèria. Només cal escoltar a Inés Arrimada per adonar-se com el seu discurs segueix un patró que es inamovible. Si es segueix les seves parlamentàries, diu sempre el mateix, al marge del que diguin els altres. Són un partit contra Catalunya entesa com a realitat nacional i els catalans que la defensem.

L’estratègia de supervivència política de Ciutadans és simple: no fer res, llevat que alimentar diàriament notícies en alguns medis que després amplifiquen i fan servir per justificar el seu relat política. No proposen res, el seu discurs polític és buit, però ho ataquen tot, o quasi tot. Cada dia fan agitprop (agitació i propaganda) a partir de tot pugui sonar a nacionalisme català. Els seus estrategues comunicatius filtren notícies als medis afins que després amplifiquen, les vegades que faci falta a fi, d’influir a l’opinió pública. El seu objectiu es proporcionar bons titulars periodístics. Cada dia treballen perquè la realitat no els espatlli un bon titular. I sempre, un bon titular pot donar rèdits polítics.

Els medis afins i simpatitzants a les tesis de Ciutadans fan circular  informacions confuses, mitges veritats o directament fake news. Un cop publicada la informació és amplificada ràpidament pels dirigents de Ciutadans i escampada per les xarxes socials. Al marge que la notícia sigui després desmentida per falsa, els ciutadans donen per bona la primera versió, sense adonar-se que sigui més falsa que un duro sevillano. Ciutadans exemplifica la política de baixa estofa i sense referents morals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada