dilluns, 30 de juny del 2014

Religió a temps complert

“La fe cristiana compromet tota l’existència”. Amb aquesta frase clara i precisa descriu el monjo de Santa Maria de Montserrat, Hilari Raguer, el sentit del compromís cristià. El text del pare Raguer forma part del magnífic llibre Dotze monjos de Montserrat comenten el Credo. L’afirmació de compromís total serveix per descriure la intensitat que té la fe pels cristians. Precisament, aquesta declaració de plenitud existencial, pot semblar una paradoxa en un temps de compromisos febles o religions a la mida.

La fe no és cap pedaç per tapar forats existencials, ni un inventari de recomanacions que es fan servir segons el gust del consumidor. Res d’això. Afirmar-se cristià comporta un prendre partit per l’anunci joiós de Jesús, acceptar-lo i experimentar com té la capacitat de canviar la vida. Tota l’existència queda afectada per l’encontre amb Jesús i el seu Evangeli. Cap racó o plec de la vida queda al marge de la fecunditat transformadora de la Bona Nova. Res queda fora del contrast amb l’Evangeli. Conèixer a Jesús, acollir-lo i seguir-lo ens pota a experimentar una nova vida. Així, la persona que érem abans, l’home vell, ressuscita en una nova vida que és plena i joiosa.


El seguiment de Jesús és incondicional. No és pot fragmentar a conveniència. Val la pena respondre a la crida de Jesús perquè ens fa una promesa de salvació que afecta a tota la persona, res en queda al marge. La seva proposta ens atrapa perquè proposa la victòria de la vida sobre la mort a través de l’estimació i l’amor. La seva resurrecció mostra que tota mort pot ser vençuda per l’amor. Val la pena atendre aquesta crida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada