dissabte, 21 d’octubre del 2017

Glosses per la vida quotidiana

Creure és comprometre’s amb la justícia, la veritat i la pau. Entre elles transiten moltes virtuts que donen cos a la fe. No podem restar indiferents al que passa al nostre entorn. Ens guien la compassió i la misericòrdia. L’amor esdevé l’eix que orienta la vida. I la contemplació acompanya a l’acció per la construcció del nou món. El Senyor envià els deixebles perquè anunciessin a la gent: el Regne de Déu és a prop vostre. (Lc 10,1,9).

Bon dia a tothom. La societat humanitzada necessita fonamentar-se en el perdó. Cal saber perdonar tantes vegades com faci falta. La rancúnia empobreix les relacions humanes, mentre que el perdó redimeix l’esperit i allibera el cor de l’odi.

Si tinguéssiu en compte les culpes,
¿qui es podria sostenir?
Però és molt vostre perdonar
i això ens infon respecte.
Salm 129


Hem de sincers amb nosaltres mateixos i amb els altres. No podem simular unes qualitats o uns sentiments que no tenim. Hem de dir sempre la veritat. Recordem la dita que abans s’atrapa a un mentider que a una persona coixa. Guardeu-vos del llevat dels fariseus, vull dir de la hipocresia. No hi cap secret que tard o d’hora no sigui revelat, no hi ha res amagat que tard o d’hora no si conegut. (Lc 12,1-2)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada