diumenge, 1 d’octubre del 2017

Porres contra urnes

Avui, primer dia del mes d’octubre de 2017, els catalans que hem pogut hem votat per la independència de Catalunya. Hem votat perquè molts ciutadans hem defensat, amb entusiasme i compromís, els centres de votacions davant la repressió dels fills del franquisme. Malgrat les condicions adverses, i sota la preocupació davant les imatges que ens arribaven als telèfons mòbils, durant tot el diumenge hem seguit davant dels col·legis per defensar el que creiem que és un dret fonamental: el dret a votar.

Al final, per damunt de totes les dificultats i adversitats, els catalans han pogut votar malgrat els reiterats intents de l’Estat espanyol d’impedir aquest referèndum. Espanya està governada pels fills del franquisme. En els seus marcs mentals no hi ha espai per la política entesa com un art noble de construir consens per resoldre problema. Per ells la política és emprar al màxim la força de l’estat en benefici dels seus interessos, obtenir el màxim benefici i oblidar-se l’interès general en favor de l’interès particular.


El problema d’Espanya és que els seus governants tenen l’aquiescència d’algunes forces polítiques que toleren i permeten aquesta situació esdevenint còmplices actius o passius. El PSOE té en les seves mans invertir la deriva autoritària dels fills del franquisme. Davant el que passà ahir a Catalunya no poden practicar l’equidistància. El seu camí es situar-se en al costat dels qui estan patint la violència de l’Estat i adonar-se que, ells, junt amb altres forces polítiques tenen la clau de volta per modificar les condicions polítiques i facilitar que cada país tingui un democràcia i tothom pugui expressar-se i decidir lliurement el seu futur com a poble. En tot cas, els catalans tenim ara l’obligació d’administrar amb responsabilitat els vots dels ciutadans que pogueren votar i decidiren fer-ho en favor de la independència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada