dissabte, 13 de setembre del 2014

Misericòrdia


El passat dimecres 10 de setembre el papa Francesc, en la seva catequesi a l’audiència general, parlà de la importància de la misericòrdia en la vida cristiana. El papa asseverà que Jesús fou clar alhora de resumir el seu ensenyament per als deixebles: "Sigueu misericordiosos, com el Pare és misericordiós". Davant d’aquesta evidència “¿pot existir un cristià que no sigui misericordiós? No El cristià necessàriament ha de ser misericordiós perquè això és el centre de l'Evangeli” afirmà el papa . I d’acord a aquest ensenyament, l'Església no pot fer altra cosa que repetir el mateix als seus fills: "sigueu misericordiosos".

L’Església ha de fer com Jesús, no fer teoria sobre la misericòrdia, sinó practicar-la. L’Església, com Jesús, ha d’ensenyar amb l'exemple, i les paraules són necessàries per il·luminar el significat dels seus gestos. Segons els papa Francesc “la mare Església ens ensenya a donar de menjar i de beure a qui té fam i set, a vestir al nu. I, com ho fa? Ho fa amb l'exemple de molts sants i santes que fan això de forma exemplar; però ho fa també amb l'exemple de moltíssims pares i mares, que ensenyen als seus fills que el que tenim de més és perquè a un altre li falta. És important saber això”. La pràctica de la misericòrdia és un obrer a favor de l’amor. La mare Església ensenya a estar a prop del malalt, “quants homes i dones senzills, cada dia, posen en pràctica aquesta obra de misericòrdia en una habitació d'hospital, en una residència, o a la casa, assistint a una persona malalta”. La mare Església ensenya també a estar a prop del que està a la presó.


Per concloure, el papa prosseguí considerant que “la misericòrdia de la mare Església supera tot mur, tota barrera, i et porta a buscar sempre el rostre de l'home, de la persona. I és la misericòrdia la que canvia el cor i la vida, que pot regenerar una persona i permetre inserir d'una forma nova a la societat. La mare Església ensenya a estar a prop ia qui ha estat abandonat i mor sol”. És evident que no n'hi ha prou estimar a qui ens estima com no n'hi ha prou amb fer el bé a qui ens fa el bé. “Per canviar el món a millor cal fer el bé a qui no és capaç de tornar-lo, com ha fet el Pare amb nosaltres, donant-nos a Jesús”. Nosaltres hem de fer el mateix. Hem de ser testimonis de l’amor fent el bé. Aquest és el camí de la misericòrdia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada