divendres, 17 de gener del 2020

Glosses per la vida quotidiana


Al llarg de la vida ens hem sentit cridats en més d’una ocasió. Hi ha moments que ens sentim convocats a participar en unes idees, uns projectes o uns moviments als quals ens inviten a donar-los confiança. Hem d’estar atents per discernir a què ens adherim. “Tot passant vora el llac de Galilea, veié Simó i el seu germà Andreu, que tiraven les xarxes a l'aigua. Eren pescadors. Jesús els digué:  «Veniu amb mi i us faré pescadors d'homes»”. (Mc 1,16-17)

Les persones ens fiem dels individus que tenen autoritat. Normalment, la confiança neix perquè veiem solidesa en els seus coneixements i coherència entre el que diuen i fam. L’autoritat reconeguda no l’atorga la llei sinó el seu testimoniatge de vida. “Què és tot això? Una doctrina nova ensenyada amb autoritat! Fins i tot dóna ordres als esperits malignes i l'obeeixen!” (Mc 1,27)

Sovint vivim massa accelerats, sembla que el món s’hagi d’acabar en el següent instant. Aquest ritme ens impedeix gaudir de qualsevol moment. Necessitem asserenar l’esperit i, des del silenci íntim, descobrir la profunditat de la vida, els colors dels seus matisos i adonar-nos que en cada instant es condensa el misteri de l’existència. “De bon matí, quan encara era fosc, es va llevar, sortí, se n'anà en un lloc solitari i s'hi va quedar pregant” (Mc 1,35)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada