diumenge, 18 de març del 2018

Aportacions per renovar l’esperit


El blog “Montserrat projecte de vida” promogut per un grup de monjos de Santa Maria de Montserrat publica regularment textos que ajuden a millorar la vida espiritual de les persones. Aquestes reflexions ajuden a fer possible el que ens recomana sant Pau en la seva carta als cristians de Roma: “No us emmotlleu al món present; deixeu-vos transformar i renoveu el vostre interior, perquè pugueu reconèixer quina és la voluntat de Déu, allò que és bo, agradable a ell i perfecte.” (Rm 12,2). Per això vull compartir les reflexions d’aquest grup de monjos.

El superior ha de trencar el dejuni en atenció a l'hoste, si no s'escau de ser un dia de dejuni principal que no es pugui violar; però els germans continuaran els dejunis de consuetud. (Del capítol cinquanta-tres de la Regla de Sant Benet, «Com s'ha d'acollir els forasters)

Amb el noviciat us endinseu en la gran escola del monaquisme cristià, els mestres de la qual han insistit sempre en l’abnegació i en l’ascesi que comporta aquest camí de seguiment de Jesucrist. Sant Benet mateix el defineix com una milícia, com un combat. (P. Abat Josep Mª Soler, 6 d’agost de 2013)

Una bella expressió de la litúrgia bizantina diu: “Déu amic dels homes”. L’amistat de Déu sabem que ha estat, és i serà sempre fidel comprensiva i forta. L’amistat per part nostra també vol ser serena i fidel tot i que no sempre ens resulta així perquè sovint ens sentim cansats i afeixugats en foscors i en angoixes. (D’una homilia del P. Oriol Diví)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada