divendres, 16 de març del 2018

Glosses per la vida quotidiana


Hem de ser, simplement, bones persones. No he de fer el mal en cap moment i hem de cerca el bé en tot moment. Hem d’apartar-nos de les males arts i dels embolics que confonen i enreden. Cal procurar ser nets de cor i transparents. Fer el bé és practicar la justícia, atendre als desvalguts i marginats, i lluitar contra les opressions i els sofriment. “Cerqueu el bé i no el mal; així trobareu la vida i el Senyor serà amb vosaltres” (Am 5,14)

Els cristians hem de ser font d’alegria i d’esperança. Hem de saber donar consol a qui el necessiti i saciar els anhels de justícia dels oprimits. El cristianisme no és neutral davant les injustícies, pren partit i es compromet per la dignitat de les persones. “Tots els assedegats, veniu a l’aigua, veniu els qui no teniu diners, beveu amb alegria” (Is 55,1)

Les religions aporten sentit a la vida i, d’una manera o altra, prometen un futur de salvació. Quasi bé totes aquestes religions tenen en comú que el camí de salvació està associat a l’amor, a l’estimació als altres i a fer el bé. “Déu envià el seu Fill al món, no perquè els condemnés, sinó per salvar el món gràcies a ell”  (Jn 3,17)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada