dijous, 17 de gener del 2013

Cors endurits


“No enduriu els vostres cors”, aquest és un fragment del salm 95. Aquesta petició s’adiu el que molts cops he tingut ocasió de comprovar. Algunes persones tenen el cor  endurit i són impassibles al sofriment de les altres. En aquest salm es diu que la duresa de cor porta a ser “un poble esgarriat”. Esgarriar és perdre el camí. La impassibilitat es genera per la duresa de cor i anul·la la tendresa.

La temptació és endurir el cor davant de moltes situacions d’injustícia que de forma continuada reclamen misericòrdia. És humà endurir-nos per sobreviure, com a defensa d’un sofriment massiu i intens, però la compassió ha de ser més forta que la indiferència davant del patiment. Les noves temptacions poden ser fugides cap a evasions que ens faci indiferents davant el dolor de moltes persones. Junt amb la petició el salmista recorda que cal no perdre el camí per no endurir el cor: “és un poble de cor esgarriat, que desconeix els meus camins. Per això, indignat, vaig jurar” . Tant de bo no endurim els nostres cors. 

1 comentari:

  1. Totalment d´acord i el pitjor és que quan es té el cor endurit costa reconèixer la tendresa encara que la tinguis al costat i llavors et tornes insensible al patiment dels altres.

    ResponElimina